lördag 9 juli 2011

Katedralen vid havet

En bok skriven av Ildefonso Falcones som jag fick rekommenderad av några kollegor. Det är verkligen inte en Malin-bok, jag läser ju gärna om kärlek och starka kvinnor. Men den här boken fastnade jag faktiskt i och den var faktiskt riktigt riktigt bra. Det är en sån där bok som man inte riktigt kan sätta fingret på vad det är som är så bra, men bra är den.


"Den unge Arnau Estanyol växer upp i staden och vi följer honom från hans lekar kring katedralens bygge och på hans flykt från ett liv i fattigdom till samhällets högsta topp när han drygt femtio år senare som rik man är med och inviger katedralen.

Katedralen vid havet är ett fantastiskt porträtt av 1300-talets Barcelona och Katalonien. Historiska fakta i kombination med sociala intriger, konspirationer och kärleksöden gör detta till en bokupplevelse för alla. Boken har sålt i två miljoner ex i Spanien och vunnit ett flertal priser, däribland det prestigefyllda italienska priset Giovanni Boccaccio för bästa utländska författare 2007 samt 2007 års Qué Leer-pris för bästa spanska bok."


från Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar